Kazališna družina Emma neprofitna je umjetnička organizacija osnovana 2020. godine u Zagrebu.
Osnivačice su akademske glumice Tea Šimić i Martina Mandek koje su zajedno diplomirale na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Organizacija je osnovana kako bismo olakšali mladim umjetnicima napredak karijere, a svima ostalima omogućili da se okušaju u glumi. U našim prvim godinama očekujte predstave raznih žanrova za sve uzraste, radionice glume za sve uzraste, pripreme za prijemni ispit, internacionalne radionice za profesionalce te studijske foto/video usluge. 

Tea Šimić

Rođena u Grudama, BiH 1994. godine. U Splitu maturirala kao fotografski dizajner 2013. godine i odmah nakon toga upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Diplomira 2017. kao studentica generacije. 

Na akademiji je igrala značajne uloge: Sultanija u Hasanaginici, Marta u Pijanima, Ana Karenjina u istoimenom komadu, te Amande Wingfield u Staklenoj menažeriji koja je bila zajednički samostalni rad s kolegicom Fatimom Kazazić.

Nakon diplome seli u Zagreb gdje se aktivno prijavljuje u casting agencije i naizmjence snima reklame, serije, sinkronizacije crtanih filmova dok u nedostatku projekata konobari, čisti, radi u trgovini s odjećom itd. 

Značajne uloge koje je ostvarila i još uvijek „žive“ su: Johanna u predstavi Hamlet za svakoga, teatar &TD, i Kolumbina u interaktivnoj šetnji Zagrebom Šetnja s Kolumbinama 

U trenutku eskaliranja globalne pandemije koronavirusa, kad je Hrvatska bila u lockdown-u odlučila je krenuti s monodramom po knjizi Martine Mlinarević – Bukača. Za takav korak prevagnula je odluka da otvori neprofitnu umjetničku organizaciju.

Martina Mandek

Rođena u Vinkovcima, HR, 1992. godine. U Općoj gimnaziji M. A. Reljković pronalazi svoj put ka glumi. Aktivno sudjeluje na dramskim skupinama kako u gimnaziji tako i u Gradskom kazalištu Joza Ivakić. 

2013. godine upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Tijekom studija, a i u vremenu nakon diplomiranja, angažirana je u profesionalnim teatarskim i filmskim projektima u BiH, te aktivno sudjeluje u projektu Otvorena scena Obala gdje je ostvarila značajne uloge: Hasanaginica, M. Ogrizović Hasanaginica, Titanija, W. Shakespeare San ljetne noći, Laura, I. Vyrypaev Pijani, Morin Folan, M. McDonagh Ljepotica iz Leenanea koja je ujedno bila samostalni diplomski rad s kolegom Zoranom Dragićevićem. 

2019. seli u Zagreb gdje sudjeluje u predstavi, kao autorica i glumica, u Dječjem kazalištu Dubrava te ostvaruje epizodne uloge u serijama Crno bijeli svijet, Ko te šiša, Šutnja, itd. 

2020. godine sudjeluje u pokretanju neprofitne umjetničke organizacije.